De beste zorg voor uw dier

Vacature

Kom jij ons team versterken? Wij zijn op zoek naar een gediplomeerd dierenartsassistent paraveterinair. De werkzaamheden bestaan uit o.a. assisteren in de O.K., helpen in de spreekkamer, baliewerkzaamheden verrichten, apotheekbeheer en natuurlijk schoonmaakwerkzaamheden. 


Zie jij dit wel zitten? Neem dan contact met ons op! 

Dierenartspraktijk De Hespelaar registreert uw huisdier

Elk jaar ontsnappen er veel dieren en raken zoek. U kunt dan bijvoorbeeld een bericht posten op de Facebookpagina Vermiste-gevonden dieren Oosterhout. Is uw huisdier gechipt? Grote kans dat het sneller naar u wordt teruggebracht. Het is wel belangrijk dat het dier juist geregistreerd staat.

Honden chippen is verplicht

Sinds 1 april 2013 is het in Nederland verplicht om uw hond te laten chippen en registreren. Daarnaast moet het dier geregistreerd worden bij een van de daarvoor aangewezen databanken.

Deze verplichting begint bij de fokker of handelaar die een pup wil verkopen. Controleer daarom als koper of de pup inderdaad geregistreerd is bij een databank. Vraag altijd om een registratiebewijs.
U bent verplicht om uw hond na aankoop op uw eigen naam te registreren. En de registratie up-to-date te houden.

Laat uw huisdier door ons chippen

Katten en konijnen

Slechts 14% van de gevonden katten wordt herenigd met de eigenaar. De belangrijkste oorzaak van dat lage percentage? De meeste katten zijn niet gechipt en geregistreerd. Ook weinig konijnenbezitters laten hun knaagdier chippen met bijbehorende registratie. Terwijl dat prima mogelijk is.

Soms zijn huisdieren wel gechipt, maar niet geregistreerd bij een databank. Of het is wel geregistreerd, maar de gegevens zijn verouderd. Ook dan kan de eigenaar niet worden gewaarschuwd.


Laat uw huisdier chippen en registreren bij Dierenartspraktijk De Hespelaar in Den Hout.

Meer informatie over chippen